Samen ontdekken wat jij leuk vindt

Lees het verhaal van Wesley

Niet iedereen kan zomaar aan het werk. Bij Cavent Talent helpen we mensen zoals Wesley en jou om aan de slag te gaan. We ontdekken samen wat je goed kunt en leuk vindt. Daarna zoeken we een werkplek die bij je past en waar je kunt groeien. We bieden trainingen en kansen die we passend maken voor jou.

Wesley’s verhaal: tuinen, hout en samenwerking

Groentalent bij Cavent

“Stilzitten kan ik wel, maar ik doe het liever niet,” vertelt Wesley (27 jaar). Als echte doener voelt hij zich helemaal op zijn plek bij Cavent Buiten en de houtgroep in Mookhoek. Wesley heeft verschillende talenten ontwikkeld. Omdat hij veel zelf kan, leert hij stagiaires en nieuwe collega’s hoe ze allerlei taken kunnen uitvoeren. Dit doet hij met aandacht en veel plezier. Wesley’s talenten zijn houtbewerking, tuinonderhoud en rijden op de trekker. Zijn grootste kracht is zijn hulpvaardigheid.

Stagiaires helpen

Zo’n tien jaar geleden kwam Wesley voor het eerst bij Cavent Buiten. Wesley vertelt: “Ik zat op school De Ark en ging stagelopen. Ik leerde verschillende dingen. De begeleiders blijven bij je totdat je iets nieuws helemaal zelf kunt. Ik vind samenwerken nooit lastig. Nu help ik zelf nieuwe stagiaires. Ik leg dan dingen aan ze uit. Andere mensen helpen vind ik heel leuk. Ik heb veel geleerd bij Cavent en werk met verschillende machines, zoals de kloofmachine. Ik rijd ook op de trekker met aanhanger. Dan laad ik takken in, rijd naar de juiste plek en laad ze weer uit.”

Tuinonderhoud met plezier

Op dinsdagen gaat Wesley samen met zijn collega’s en begeleider van Cavent Buiten op pad. Wesley vervolgt: “We gaan dan naar mensen toe en maken hun tuin netjes. Het is goed om met z’n allen de klus te klaren. Dan heb je het ook af in een dag en het is gezellig. We gaan naar tuinen in heel de Hoeksche Waard en soms rijden we zelfs door de Kiltunnel. Ik oefen nu met de bladblazer, wat een nieuw doel voor me is. Nieuwe dingen leren vind ik heel leuk. De bladblazer met accu zit op je rug. Dat is best zwaar, maar het lukt mij wel. Het gaat nu een beetje goed. Je moet heel dichtbij sturen en de goede kant op gaan.”

Ontspanning

Naast zijn werk heeft Wesley een grote passie voor gamen, waar hij veel van afweet. Hij vindt het leuk om nieuwe spellen met vrienden te spelen en zijn gamevaardigheden te verbeteren. Wesley woont begeleid bij Cavent Lindehoeve in Mookhoek, en kookt soms samen met begeleiding. Wesley: “Deze week hebben we nasi gemaakt voor iedereen. Mijn appartement is op de bovenetage en ik heb airco. Dat is erg fijn. Wat ik ook graag doe, is films en series kijken. Het liefst met actie en avontuur. Ik kan dan helemaal opgaan in een verhaal.” Het helpt Wesley goed te ontspannen, zodat hij de volgende dag weer uitgerust aan het werk kan gaan.

Trots op houtproducten

Wesley is erg goed in houtbewerking en is ook actief bij de houtgroep van Cavent. “Ik werk sinds kort met een afkortzaag”, vertelt hij. “Dan moet je wel opletten hoor, anders ben je zo je vingers kwijt!” zegt hij lachend. Bij Cavent worden diverse producten gemaakt en verkocht, zoals tuinbanken, plantenbakken en bijenhotels. Wesley vindt het mooi dat een aantal zelfgemaakte plantenbakken bij Cavent Grutto in Strijen staan. Die zorgen ervoor dat niemand meer over de drempel struikelt. Wesley: “We hebben ook een stal voor onze geiten en schapen gemaakt en we hebben allemaal een zelfgemaakte gereedschapskist. Daar ben ik trots op.” Als hem gevraagd wordt wat hij in de toekomst nog wil leren, antwoordt Wesley: “Dat is nog zo ver weg. Het gaat stapje voor stapje. Eerst het bladblazen en dan het andere.” En gelijk heeft Wesley, want bij Cavent kun je in je eigen tempo je talenten ontwikkelen.

3279

Wil je ook werken bij Cavent Talent, net als Wesley?

Bij ons is ruimte voor ieders talenten. Vul je gegevens op het formulier in en we bellen je snel!

Aanmeldformulier

Naam(Vereist)
Ik wil graag...